Algemene info

Dit jaar maken we ons op voor de 20ste editie van de Memorial Frans Schoubben Wcup Classic.

Het bijzonder gevarieerde parcours samen met de zeer uitgebreide Wcup bevoorradingen zijn de ingrediënten voor een uitstekende wielerdag. Om en bij de 2.000 wielerfanaten weten deze rit jaarlijks (bij mooi weer) naar waarde te schatten.

Frans Schoubben, in de jaren vijftig een razend populair renner en bekend als ‘de witte engel van de fiets’, heeft sinds 1998 zijn eigenste Memorial. De sympathieke Tongenaar won de klassieker Luik-Bastenaken-Luik in 1957 in een bijzonder unieke uitslag. Samen met Germain Derycke werd hij uitgeroepen tot winnaar. Dit was de eerste en ook laatste keer dat dit gebeurde. Frans zou zeker trots zijn op deze puike organisatie.

Vier Tongerse wielerclubs, de stedelijke sportdienst en de VZW sportpromotie staan garant voor een puike organisatie waarbij een uniek parcours, de bijzonder uitgebreide bevoorradingen en beveiligde fietsenstallingen de voornaamste troeven zijn. Op het wielermenu staan 6 tochten van 60-80-100-140-160-200 km.

Voorinschrijven is mogelijk waardoor men lange wachttijden aan de inschrijvingstafel kan voorkomen. Ieder vooringeschrevene krijgt een uitgebreid pakket Wcup producten aangeboden, dat men kan afhalen NA de rit aan de taartenstand.

Zowel voor als na de rit kan men de fiets onderbrengen in een volledig bewaakte fietsenstalling. Zoals in een vestiaire krijgt men een nummer en gaat er eentje rond de fiets waardoor men onbezorgd kan gaan inschrijven of aanmelden.

Iedere deelnemer krijgt samen met 2 polsbandjes, een taartbon en een routewijzer met pechnummer dat je kan bellen indien je niet verder kan. Iemand van de organisatie komt je dan ophalen en brengt je gratis terug naar het vertrek. De polsbandjes zijn bedoelt om eentje rond de pols te doen en de andere rond de fiets. Op deze manier kunnen er bij de bevoorradingen en na de rit geen fietsen verwisseld worden. Na de rit is er een laatste bevoorrading in het cafetaria in de vorm van een gratis stuk taart (mits taartbon).

Op iedere rit zijn er voldoende bevoorradingsposten voorzien met kwalitatief hoogstaande Wcup producten.

Deze rit wordt mogelijk gemaakt dankzij de inbreng van al onze sponsors die we langs deze weg bij u graag aanbevelen.